Friday, June 06, 2008

Athens Pride 2008

5 Comments:

At 6/6/08 2:11 PM , Blogger Ο ποιητής της πλατείας said...

Ρε φιλε,
υποστιριζω τα δικαιοματα των ομογυλοφιλων αλλα αυτη η παρελαση δεν νομιζω να εχει καποια σκοπιμοτητα. Δηλαδη να φωναξουνε 30 ατομα που ανηκουν καπου και να τους βαζουν να κανουν 100-200 μετρα με οτι συνεπαγεται αυτο, δεν καταλαβαινω τι νοημα εχει.
Καταλαβαινω οτι οταν μια κοινωνια καταπιεζεται τοσο σκληρα για τοσο μεγαλο χρονικο διαστιμα τηελει οπωςδηποτε καπου να ξεδωσει.
Αλλα δεν ξερω αν και κατα ποσο ειναι σωστο. Ειλικρινα νομιζω πως αν ημουν gay θα με προσβαλε κατι τετοιο.

 
At 6/6/08 8:02 PM , Blogger hotel iris said...

ξέρεις κάτι ποιητή, είναι διαφορετικό πράγμα να υποστηρίζεις κάτι και εντελώς διαφορετικό να αφορά τη ζωή και την προσωπικότητα σου.
Αν δεν μπορείς να βρεις μια σκοπιμότητα μπορώ να σου πω εγώ πως είναι ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων και η ανάγκη της ισοπολιτείας στα ομόφυλα άτομα και ζευγάρια που αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας μας είτε αρέσει είτε όχι τελικά σε κάποιους.
Η αυριανή εκδήλωση έχει σκοπό να χαιρετίσει τις πρόσφατες τελέσεις πολιτικών γάμων, να δώσει υπόσταση σε ανθρώπους που παραμένουν στο περιθώριο ή τη σκόπιμη αδιαφορία της ελληνικής πραγματικότητας και επίσης να γιορτάσει με χιούμορ, με κέφι και δημιουργικότητα τον έρωτα και την αγάπη που δεν μπαίνει σε νόρμες γιατί κάθε άνθρωπος εκφράζεται διαφορετικά σε τελική ανάλυση. Είναι μια γιορτή περηφάνιας εναντίων των στερεοτύπων, των διακρίσεων, των προκαταλήψεων και της απαξίωσης και εξάλλου είναι σαφές πια πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την συμμετοχή όλων μας.
Πέρνα μια βόλτα, δεν χρειάζεται καμία δήλωση συμπαράστασης ή συμμετοχής, εκείνο που χρειάζεται είναι σεβασμός γιατί όλοι χωράμε τελικά και γι άλλη μια φορά αυτό θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε.
Δες φιλαράκι πως τίποτα δεν είναι πιο τρομοκρατικό από αυτό που τελικά έχουμε στο κεφάλι μας τα πράγματα αντίθετα είναι τόσο απλά

Athens Pride 2007

 
At 8/6/08 10:27 AM , Blogger xomeritis said...

Ποιητή αυτό ακριβώς είναι το νόημα να φανεί ότι υπάρχει ένα κοινωνικό αίτημα. Γιατί, αν δεν φανούμε, πως θα "μετρήσουμε" ως πίεση ώστε να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα; Θα παραμείνουμε ως άσκηση επί χάρτου, ως mental exercise του/της εκάστοτε Υπουργείου Δικαιοσύνη και των ομάδων που θα φτιάξει - τάχα μου - για να το διερευνήσουν.

 
At 8/6/08 2:26 PM , Blogger Alex A. said...

Ωραία ήταν, Τιφ, χάρηκα που τα είπαμε.

 
At 8/6/08 3:13 PM , Blogger hotel iris said...

και γω χάρηκα alex, όπως κάθε φορά που τα λέμε.
ο thomas δυστυχώς παρέμεινε στις βροχερές Βροχέλλες αλλά ένα σημαντικό κομμάτι τηs δικής του παρέας ήταν μαζί μας στο pride.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

header's photo by 3amfromkyoto