Wednesday, June 04, 2008

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής δήλωσε πως «η Ελλάδα εφαρμόζει μια στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, που συντίθεται από δράσεις και πολιτικές για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, την ένταξη της πράσινης ενέργειας στο ισοζύγιο της χώρας, την υιοθέτηση σύγχρονων αντιλήψεων για τη χωροταξία, την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων και των αποβλήτων. Η χώρα σέβεται απολύτως τις μετρήσιμες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο πλαίσιο της Συνθήκης του Κιότο.

Σε άρθρο του στον Ελεύθερο Τύπο, ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ και οι προοδευτικές δυνάμεις προτείνουν ένα νέο οικονομικό μοντέλο, «μια πράσινη επανάσταση». Πρόκειται για το μοντέλο της «πράσινης ανάπτυξης» που θα απαντά ταυτόχρονα στην κλιματική αλλαγή, στην ενεργειακή ασφάλεια και την αυτονομία, στις οικονομικές ανισότητες, στην ποιότητα ζωής και εργασίας.


in.gr

Σε ποιους νομίζουν πως αναφέρονται, τρίβω τα μάτια μου και ξαναδιαβάζω τις δηλώσεις τους. Ποιοι αυτοί και που; Στη χώρα των Πυρκαγιών;
Τελικά είναι αυτό που λένε, μας αξίζουν αυτοί που μας κυβέρνησαν, αυτοί που μας κυβερνούν.
Αλλά λίγο ταπεινότητα, έστω λίγη φειδώ;; Μια στάλα ειλικρίνειας και πραγματικού;
Μια αίσθηση συνείδησης!

1 Comments:

At 5/6/08 12:52 AM , Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Καλα,μας δουλευουν;;;Στη Παρνηθα χτιζουν μεσα σε Εθνικο Δρυμο και ο Καραμανλης συνεχιζει τις μαλακιες του;;;;

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

header's photo by 3amfromkyoto