Saturday, March 01, 2008

Ένα βήμα μπροστά…

πόσα βήματα άραγε πίσω;


Η παρούσα κυβέρνηση ανακαλύπτει μετά από χρόνια τη ξεχασμένη σε συρτάρια πρόταση για το σύμφωνο συμβίωσης. Μάλλον γιατί οι συγκυρίες πλέον είναι ευνοϊκές, ενώ τότε δεν ήταν; Δεν είχε ανοίξει ο κοινωνικός διάλογος…Φαίνεται η καινούργια εποχή που μοιάζει να ξεκινά στην ελλαδική εκκλησία και η άνοδος ενός κομματιού της αριστεράς που πολλοί (και μεταξύ μας ακόμα), προεικονίζουν πως θα είναι μια κούρσα αντοχής και όχι κάτι το παροδικό, οδηγεί την κυβέρνηση σε μια κίνηση προωθημένη(;). Χωρίς την διασπαστική για τα πολιτικά πράγματα παρουσία του προηγούμενου προκαθήμενου (ποιος δεν θυμάται τα περί δεξιάς του Κυρίου και άλλα ανεκδοτολογικά κατά τη διάρκεια της θητείας του) και μια αριστερά που αναδύεται σαν την ωραία κοιμωμένη δανειζόμενη τη ορμή από την νεαρή ηλικία του νεοεκλεγούς προέδρου της και της δυναμικότητας στο κοινωνικό ρεύμα που προκαλεί, η κυβέρνηση αποφασίζει να ξεσκονίσει ελαφρώς την πιτυρίδα συντηρητισμού από τα πέτα της.

Προωθώντας λοιπόν το σύμφωνο συμβίωσης αποκλειστικά για ετερόφυλους, πιστεύει η κυβέρνηση πως πραγματοποιεί μια προωθημένη κίνηση; Όχι, αποτελεί μια κίνηση αποκλεισμού. Απομονώνει μια μερίδα ελληνικού πληθυσμού που διεκδικεί ( είμαι απόλυτος στην λέξη αυτή) το δικαίωμα στη συμβίωση και την περιουσία τους. Το δικαίωμα τους να αποτελούν ένα ισότιμο ζευγάρι απέναντι στο νόμο του κράτους.

Θεωρώ υποκριτικό η προπαρασκευαστική νομική επιτροπή που έχοντας σαν πρότυπα τα σύμφωνα συμβίωσης και τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία που υπάρχει στη Γαλλία, την Ολλανδία, στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., να συντάξει προτάσεις στις οποίες να υπάρχει ορισμός φύλου και ετεροκανονικότητας που αφορά το νομοσχέδιο αυτό.

Αυτό λέγεται στρουθοκαμηλισμός κύριοι στην ευνοϊκότερη των αποδόσεων του, σε μια χώρα που γελά και ο τελευταίος πικραμένος με την αύρα των πολιτικών σχολίων του περιβόητου DVD.

Κύριοι δεν θα αλλάξετε ποτέ, η πιτυρίδα από το πέτο θα πέσει πάλι πάνω στο παντελόνι σας. Οι καιροί έχουν αλλάξει όμως, έχουμε αλλάξει και εμείς!

Υγ) δε ξαναπίνω πρωϊνό καφέ διαβάζοντας ειδήσεις…:-D

Υγ2) fuck...παραλίγο να το ξεχάσω ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!

9 Comments:

At 2/3/08 11:15 PM , Blogger xomeritis said...

Όχι απλά στρουθοκαμηλισμός. Tifoeus είμαι πολύ θυμωμένος. Αν προχωρήσει μόνο για τα ετερόφυλα ζευγάρια, θα προχωρήσω με το σύντροφό μου δικαστικά. Μόλις το συζητήσαμε στο τηλέφωνο.

 
At 4/3/08 12:53 AM , Blogger hotel iris said...

αν και μη θεωρώντας εαυτόν σε ηλικία γάμου :-D, με πιασαν κάτι νεύρα μόλις το διάβασα άνευ προηγουμένου, σε αντίθεση με τη προσμονή όταν το διάβασα. ένα ακόμα νέο στη ζωή μας που σχεδιάζεται και υλοποιείται χωρίς εμάς και πάντα καθυστερημένα συσσωρεύοντας μέσα μας το ανικανοποίητο και νεύρα. Δε μπορώ να αλλάξω τον κόσμο και το ξέρω, εδώ δυσκολεύομαι με μένα πολλές φορές... απλά ήθελα να πω (να φωνάξω) Δε συμφωνώ με σας ΡΕ, είσαστε γελΟΙΟΙ, για να μη πω τίποτα χειρότερο.

φιλιά!

 
At 4/3/08 9:46 AM , Blogger revqueer said...

Φυσικά δεν έχει σχέση η ηλικία γάμου tifoeus. Το αστείο είναι πως το συγκεκριμένο σύμφωνο το θεωρούν και προοδευτικό μέτρο! Έτσι! Τα ετερόφυλα ζευγάρια έχουν πλέον τρεις τρόπους να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, εμείς ακόμα κανέναν. Φοβερή πρόοδος.

 
At 4/3/08 6:48 PM , Blogger hotel iris said...

rev,
μου αρέσει που ένας 45χρονος, ένας 33χρονος και ένας 23χρονος αν και φαινομενικά διαφέρουν, μοιάζουν να συμφωνούν. Η περιρρέουσα ηρεμία και αδιαφορία είναι αυτό που με απογοητεύει.

 
At 6/3/08 1:20 AM , Blogger phoinix said...

αν βγαίναμε όλοι στα blogs μας, και γράφαμε για τις φήμες για το dvd και για τους διαλόγους που όλοι κατα βάθος ξέρουμε ότι περιέχει??!!!
ξεμπρόστιασμα θέλουν όλοι τους.

 
At 7/3/08 5:21 PM , Blogger hotel iris said...

phoinix, με τίποτα δεν υποστηρίζω αυτή την πρακτική.
αυτοσυνειδησία είναι αυτό που χρειάζεται και να καταλάβουμε πως γενικά δεν πρέπει να παραμένουμε αμέτοχοι στα πράγματα που μας αφορούν.
Καλό Χαρταετό!

 
At 8/3/08 9:47 AM , Blogger erva_cidreira said...

Ενημερωτικά:
Χθες ο Παπαδημούλης κατέθεσε επερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τις διακρίσεις που εισάγει το Σύμφωνο Συμβίωσης που προωθεί η κυβέρνηση και κατά πόσον αυτές συνάδουν με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

 
At 8/3/08 12:22 PM , Blogger hotel iris said...

erva, πολύ ενδιαφέρον
το θέμα μοιάζει να εξελίσσεται και να συντηρείται από την επικαιρότητα, όπως φαίνεται και από το σημερινό άρθρο του in.gr

 
At 16/3/08 1:34 PM , Anonymous Anonymous said...

Aκόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα εφαρμόζει στα δικά της μέτρα και σταθμά κάτι που σε άλλες χώρες έχει γίνει νομικά αποδεκτό εδώ και πολλά χρόνια.Ζήτω η πατέντα και τα κακέκτυπα.
Sulpice

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

header's photo by 3amfromkyoto