Saturday, November 04, 2006

I have been waiting for you. Remember me.

Ο Duane Michals θα γεννηθεί στο McKeesport της Pennsylvania το 1932. Το ενδιαφέρον του για τη φωτογραφία θα ξεκινήσει στα δεκατέσσερα και μάλλον δεν θα σταματήσει ποτέ. Θα σπουδάσει γραφιστικά αλλά δεν θα ασχοληθεί με αυτόν το χώρο. Σε ένα ταξίδι τριών βδομάδων στην Ρωσία το 1958, θα τραβήξει μια σειρά πορτρέτων με δανική φωτογραφική μηχανή, γεγονός που θα τον οδηγήσει στην πρώτη του έκθεση. Χαρακτηριστικό στοιχείο της δουλειάς του Michals είναι ο συνδυασμός των φωτογραφιών με σημειώσεις και ποιήματα και, οι σειρές διαδοχικών φωτογραφιών που αποτυπώνουν μικρές ιστορίες. Η τεχνική του φωτομοντάζ, θα τον οδηγήσει στην αποτύπωση εικόνων ανάμεσα στη πραγματικότητα και το ονειρικό. Αγαπημένα θέματά του οι ανθρώπινες σχέσεις ο έρωτας, η φιλία, ο θάνατος.










































































































"It is no accident that you are reading this. I am making black marks on white paper. These marks are my thoughts, and although I do not know who you are reading this now, in some way the lines of our lives have intersected... For the length of these few sentences, we meet here.
It is no accident that you are reading this. This moment has been waiting for you, I have been waiting for you. Remember me.
Duane Michals


ακόμα πιο όμορφη μπορεί να είναι η ανακάλυψη των φωτογραφιών του Michals ένα παγωμένο Σάββατο σαν κι αυτό, στο παλιό κλασικό βιβλιοπολείο του Kaufman
sites:
καλό σ/κ

3 Comments:

At 6/11/06 3:59 PM , Blogger greekgaylolita said...

Εξαιρετικος!

 
At 8/11/06 10:33 AM , Anonymous Anonymous said...

Εξαιρετικές φωτογραφίες και εξαιρετική ιδέα για παγωμένο μεσημέρι Σαββάτου.

 
At 8/11/06 5:05 PM , Blogger Ladychill said...

Kανονικά θα έπρεπε να σχολιάσω τις φωτό αλλά διαβάζοντας το κείμενο άλλα μου ήρθαν στο μυαλό...

Απίστευτη σύμπτωση θα ονόμαζα το ύφος της γραφής σου. Μου θύμισε πολύ ένα άρθρο που είχα γράψει κάποτε για τον Οικονομόπουλο σε σχεδόν αποκλειστικά μέλλοντα χρόνο.

Βρε, κοίτα κάτι ομοιότητες...!

ΥΓ: Φοβερή η δουλειά του πάντως...

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

header's photo by 3amfromkyoto