Friday, November 30, 2007

AIDS DAY FESTIVAL!

Φεστιβάλ Ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids

30 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου 2007


"Η Αγκαλιά μεταδίδει Αγάπη...το Προφυλακτικό Ασφάλεια"

Την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Aids, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και με τη συμμετοχή 11 ακόμη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, γιορτάζουν τις προσπάθειες πρόληψης με ένα τριήμερο φεστιβάλ ενημέρωσης!

Η φετινή διοργάνωση αποτελεί μια από τις πιο φιλόδοξες προσπάθειες ευαισθητοποίησης που έχουν πραγματοποιηθεί γύρω από το ζήτημα του Aids στην Ελλάδα, σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα σε σχετικές επιστημονικές έρευνες εμφανίζει ανησυχητικές αυξητικές τάσεις στα κρούσματα του ιού, κυρίως λόγω του εφησυχασμού που επικρατεί. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2005 στην Ελλάδα, ο αριθμός των νέων μολύνσεων που δηλώθηκαν παρουσιάζει αύξηση 25% συγκριτικά με το 2004.

Με κεντρικό μήνυμα «Η Αγκαλιά μεταδίδει Αγάπη...το Προφυλακτικό Ασφάλεια», από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων με την αφιλοκερδή συμμετοχή διάσημων προσωπικοτήτων από τον καλλιτεχνικό, κυρίως, χώρο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:



Πορεία Ευαισθητοποίησης από εθελοντές των οργανώσεων που θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά στο κέντρο της Αθήνας με τη συνοδεία της Ομάδας Κρουστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου υπό το Βασίλη Βασιλάτο. (Παρασκευή 30/11, ώρα 14.00, Πλατεία Κοτζιά)


Δρώμενο "Ελεύθερες Αγκαλιές" (FreeHugs) στο Θησείο, κατά το οποίο αναγνωρίσιμοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες θα αγκαλιάζουν περαστικούς μεταδίδοντας μηνύματα κατά του στιγματισμού των οροθετικών με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και αισιόδοξο τρόπο (Σάββατο, 1/12, 12:00 μ.μ., σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο).


Με επίκεντρο τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ιππασίας στο Γουδή (έναντι Θεάτρου Badminton) θα πραγματοποιηθεί 1 και 2 Δεκεμβρίου (οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00), μεγάλο φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που θα περιλαμβάνει:

Μεγάλο μουσικό Σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων

Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, 9 μμ

Κωνσταντίνος Βήτα

DJ set Μιχάλης Δέλτα

ELIKA

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 9 μμ

LOCOMONDO

VICTORY COLLAPSE

THE EMPTY FRAME


Έκθεση αφισών με θέμα το Aids και τις κοινωνικές του προεκτάσεις από το Εργαστήρι Γραφικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών


Έκθεση μικτής τεχνικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου



Βιντεοπροβολή σε σκηνοθεσία Αβραάμ Παπαβραμόπουλου με περφόρμερ (performer) το Γιάννη Γιαπλέ

Επίσης,

Την Τρίτη 4/12 και ώρα 21.00 στο Θέατρο Ήβη (Σαρρή 27, Ψυρρή), τα έσοδα της θεατρικής παράστασης «Τα μυστικά της αποτυχίας μου» του Γιώργου Ηλιόπουλου θα διατεθούν στην PRAKSIS για το Πολυιατρείο Αθήνας που παρέχει ιατρική και κοινωνική στήριξη σε οροθετικούς.

Εκδηλώσεις ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν από εθελοντές των οργανώσεων, την 1η Δεκεμβρίου, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πάτρα.

Κάντε κλικ εδώ για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων



Η καμπάνια φιλοδοξεί να μεταδώσει μηνύματα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης, να τοποθετήσει την ασθένεια στη σωστή της διάσταση και ταυτόχρονα να καταρρίψει συμπεριφορές και στάσεις που αποκλείουν τους οροθετικούς συνανθρώπους μας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης Πρώτα Ρώτα από την PRAKSIS και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Aids, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Δημήτρη Ρουμπή, Υπεύθυνο Τύπου της PRAKSIS στο τηλέφωνο 210 520 5200.







η αγκαλιά μεταδίδει αγάπη...
το προφυλακτικό την ασφάλεια!



υγ) αυτή η πορεία με τα κρουστά ως ιδέα μου άρεσε πολύ, όποτε ο ξενοδόχος θα μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια και προφυλακτικά μετα μουσικής και διάθεσης καλής
σήμερα το μεσημέρι.

4 Comments:

At 2/12/07 1:08 AM , Blogger fevis said...

Καλό μήνα και μεγάλη αγκαλιά!!!!

 
At 2/12/07 11:52 PM , Blogger hotel iris said...

Καλό μας μήνα fevis!!!

 
At 5/12/07 11:32 AM , Blogger celsius33 said...

Καλό μήνα και από μένα αγαπητέ !!!

 
At 6/12/07 11:52 PM , Blogger hotel iris said...

Το μεσημεράκι της παρασκευής, μέρας βροχερής, είχαμε ραντεβού η μουσική ομάδα και η ομάδα εθελοντών σε διάφορες ΜΚΟ στην πλατεία Κοτζιά. Η πλάκα ήταν πως για την ομάδα για την οποία είχα δηλώσει συμμετοχή, την ΟΛΚΕ, ήμουνα ο μοναδικός εθελοντής οπότε συναντώντας και γνωρίζοντας τον υπεύθυνο του λέω γειά σου είμαι ο εθελοντή σου (χαχα!). Η πορεία με τους ωραίους ρυθμούς των κρουστών περιηγήθηκε την Αιόλου υπο βροχή, μουσικές στάσεις σε υπόστεγα, εμείς να μοιράζουμε φυλλάδια και προφυλακτικά, άλλη μια καλή στάση στην Καπνικαρέα στην Ερμού, Μοναστηράκι στην Ηφαίστου για να καταλήξουμε στο σταθμό του θησείου που ήταν τα σταντ ενημέρωσης. Ο κόσμος σε γενικές γραμμές θετικός, υπήρχαν περιπτώσεις που προσπερνούσαν αγέρωχα και ναι υπήρχαν περιπτώσεις που σταματούσαν και σου λέγαν ευχαριστώ και σε άλλες που γινόταν και ευχάριστο καλαμπούρι. Να σημειώσω πως έχουν την αξία τους αυτές οι κινήσεις, τα φεστιβάλ και οι γιορτές αλλά πολύ περισσότερη αξία έχει η ενημέρωση και η εκπαίδευση πρωταρχικά στα σχολεία και στους νέους μας και επιτελούς να γίνει συνείδηση σ΄ όλους η προφύλαξη και ο αιματολογικός έλεγχος ( που αποτελεί μια πολύ εύκολη και διακριτική εξέταση). Οι άνθρωποι με HIV ζουν τη ζωή τους κανονικά και αόρατοι ανάμεσά μας, όσο νωρίτερα διαπιστώσει κανείς με τις εξετάσεις αν έχει τον ιό, τόσο πιο δύσκολα υπάρχει περίπτωση να νοσήσει ποτέ και είναι καιρός να απομακρυνθούμε από τα εφιαλτικά πρότυπα της προηγούμενης δεκαετίας!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

header's photo by 3amfromkyoto