Thursday, February 15, 2007

ένα post με μαγιονέζα


Όλα ξεκίνησαν μια κρύα νύχτα του χειμώνα...
Aνταλλάξαμε σχεδόν τυπικές αβρότητες,

η αλήθεια ήταν ότι έτρεμα κοντά της,
παγιδευμένος και ταυτόχρονα γοητευμένος
με την συγκλονιστική της γοητεία,
συναρπασμένος από την ατίθαση,
εκτυφλωτική, αναγεννησιακή, αινιγματική της ομορφιά,
που με έκανε να παραληρώ
ψηνόμενος σε πυρετό,
για πολλές βδομάδες αργότερα
και τώρα που σας μιλώ
γκούχου
μου έχει μείνει και ένα μικρό
βηχαλάκι!

Τελικά ήταν η μαγιονέζα που μας έφερε κοντά, ( μη σας πω και η μουστάρδα...)
με εκείνα τα σαντουϊτσάκια τόνου,
που από τότε και στο εξής θα ονομάζονταν
προς τιμήν της
σαντουϊτσάκια τόνου Λουκρητία η Μέγιστη
και αποτελούν την πρώτη συνταγή που καταθέτω επισήμως,
μέσα από τα comments διαλόγου και αποπλάνησης
που εκτιλύχθηκαν στο blog της αγαπημένης
Magica de Spel, με την ολοκλήρωση του
υπέροχου Bazzar Των Δρόμων Ζωής.


-Magica, ηταν ολα magika! Και του χρονου!!Υ.Γ.θελω εκεινη τη μαγικη συνταγη για τα τοστακια με τον τονο, ηταν φοβερα!!

-Λουκρητάκι, η ζωντάνια και η ενεργητικότητά σου που φαίνονται και στο μπλόγκ σε χαρακτηρίζουν και οπτικά. Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα. Για την βόμβα τόνου ευθύνεται ο Τιφοεύς, ο οποίος και καλείται να δώσει τη συνταγή πάραυτα.

-Μεγαλειοτάτη και εκλαμπροτάτη, μα τι σας ταΐζουν εκεί στον οίκο των Β-οργιών, επιτέλους... Θα σας δώσω λοιπόν την συνταγή που εύκολα με τα αραχνοΰφαντα χεράκια σας μπορείτε ακόμα και εσείς να παρασκευάσετε, τις άγριες νύχτες του χειμώνα, που ο μάγειρας έχει ρεπό και η πείνα κόβει! Παίρνουμε λοιπόν μια κονσερβούλα τόνου α, καλύτερα σε νερό για μας που προσέχουμε τη σιλουέτα μας, και βάζουμε αρκετή μαγιονέζα, μουστάρδα( ανάλογα με τη γεύση μας και αφότου αποκτήσει το επιθυμητόν πορτοκαλί χρώμα), κάρυ, αλάτι –πιπέρι, αρκετό άνηθο και επίσης σε περίπτωση άμεσης κατανάλωσης συστήνω και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Το απλώνουμε σε φρέσκο ψωμάκι, δαγκώνουμε, κλείνουμε τα μάτια και απολαμβάνουμε...Σας φιλώ το χέρι.

-Αχ, tifoeus dear, η αληθεια ειναι οτι σ΄αυτο τον οικο ζω ενα δραμα, μονο παστελ και λαδομπογιες κυκλοφορουν εσχατως (ενεκα η εκθεση του Αλεξανδρου, ως γνωριζετε)και μ΄εχει ζωσει η μαυρη πεινα, σε λιγο θα τρωω σωληναρια και καμβαδες :-ΡΡΡΕυχαριστω πολυ για την εξαιρετη συνταγη, κατι ειχα καταλαβει για το περιεχομενο απο τη μικροσκοπικη μπουκιτσα που καταφερα ν΄αποσπασω απο τα χερια του e-lawyer και χαιρομαι ιδιαιτερως γιατι περιεχει και μουσταρδα που λατρευω!! ;-))

5 Comments:

At 16/2/07 10:15 AM , Anonymous Anonymous said...

δοκίμασε το με σπιτική μαγιονέζα!

 
At 16/2/07 10:35 AM , Blogger Loucretia said...

ααααααααααααχαχαχαχαχα!αυτο ηταν οντως το πιο αινιγματικο σου ποστ!!
:-Ρ

 
At 16/2/07 11:23 AM , Blogger βλαχακι (το) said...

χαχαχαχά ...αυτή ήταν η ομπλογουμένως πιο ευφάνταστα δοσμένη "συνταγή" που έχω ακούσει ποτε....και επειδή κάπου είδα μουστάρδα και τρόμαξα, θα ήθελα να προειδοποιήσω όλους τους συντοπίτες Αθηναίους να ΜΗΝ δοκιμάσουν την κρέπα μουστάρδα+λουκάνικο στην verde.
Γιατί όταν λέμε μουστάρδα σε μία κρέπα ΔΕΝ εννοούμε το περιεχόμενο ενός ολόκληρου βαζακίου! For the sweet love of Jesus, δηλαδή!!!
:-o

 
At 16/2/07 1:02 PM , Blogger hotel iris said...

flo, πρέπει να είναι απογειωτικό, αν και είναι λίγες οι φορές που κάνουμε σπιτική μαγιονέζα, καθώς με το βραστό ψάρι ήμαστε φαν της σκορδαλιάς (πατατό)!
εξάλου τώρα που το σκέφτομαι τόνος, μαγιονέζα και αυγό είναι ένα από τα πιο κλασικά ερωτικά τρίο...


Λουκρητία ααχ, λουκρητία βααχ, λουκρητία (σκέτο), αυτό το ποστ όντως ήταν από τα πιο αινιγματικά μου, γιατί είχε και κάρυ!
:-ppp


βλαχάκι μου, έχει προχωρήσει τόσο η τεχνολογία; αυτό το έδεσμα το τρώγαμε στα νιάτα μου σε συσκευασία βρώμικου (δλδ ψωμιού) άντε και στο τσακίρ κέφι, χτυπάγαμε και μια σοκομπανάνα (κρέπα)!
το σημειώνω ως συμβουλή πάντως, γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα και δεν ξέρεις ποτέ!

 
At 16/2/07 3:10 PM , Blogger βλαχακι (το) said...

πρέπει να με πιστέψεις
ότι δεν έχεις φάει μαζεμένη
τόση ποσότητα μουστάρδας στη ζωή σου....και ούτε θες :D

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

header's photo by 3amfromkyoto